Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ.
Consumul de sfeclă roșie poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular. Aceasta conține nitrați naturali, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, conținutul său de potasiu poate contribui la echilibrul electroliților și la reglarea tensiunii arteriale.
Nitrații prezenți în sfecla roșie pot avea beneficii pentru creier și funcția cognitivă prin îmbunătățirea fluxului sanguin cerebral. Aceasta poate ajuta la menținerea sănătății creierului și poate avea potențial în susținerea sănătății cognitive.
Sirop de sfecla rosie
Mod de preparare:
Tai 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic.
Suc de sfecla rosie si afine din: sfecla, ghimbir, patrunjel, afine. Ingrediente: 1 sfeclă roşie o bucată mică de rădăcină de ghimbir 2 fire de pătrunjel 1 caserolă mică plină cu afine Mod de preparare: Taie sfecla şi ghimbirul în bucăţi mici, bagă-le la storcător. Adaugă pătrunjelul, apoi afinele. Pentru un plus de vitamina […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.