Sirop de zmeură din: zmeura proaspata sau congelata, zahar granulat, apa. Siropul de zmeură este o băutură delicioasă și aromată, perfectă pentru a fi adăugată în diverse băuturi și deserturi. Este o modalitate excelentă de a păstra gustul proaspăt și dulceața zmeurei pe tot parcursul anului. Poți folosi acest sirop în limonade, cocktailuri, smoothie-uri, înghețată, […]
Sirop de soc preparat la rece
PrinteazaSirop de soc preparat la rece din: flori de soc, zahar, lamaie, portocale, sare de lămâie.
Ingrediente:
- 40 bucăţi flori de soc
- 4 kg zahăr
- 1/2 kg lămâi
- 1/2 kg portocale
- 100 g sare de lămâie
Mod de preparare:
Sirop de soc preparat la rece: Intr-un vas mai mare pui florile de soc bine spălate şi scurse de apă.
Peste ele pui cele 4 kg zahăr, sarea de lămâie, portocalele şi lămâile bine spălate şi tăiate felii.
Toate acestea le amesteci bine şi le laşi la macerat 7-8 zile.
In fiecare zi amesteci, iar după cele 7-8 zile strecori conţinutul printr-un tifon.
Lichidul (siropul) obţinut îl pui în sticle din sticlă.
Le închizi bine cu capacul şi le pui la rece.
Sirop de zmeură – reteta delicioasa
Reteta zilei: Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir
Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar, apa, coaja de portocale. Ingrediente: 2 cești rubarba, tocata 3 bucăți rădăcină de ghimbir tăiat ½ ceasca de zahăr ½ ceasca apă coaja de la 2 portocale menta, pentru servire Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Combinați ingredientele într-o tigaie și […]
Sirop de menta din: zahar, apa, menta proaspata, sare de lamaie, lamaie. Ingrediente: 2 kg zahăr 5 I apă 2 legături mentă proaspătă 2 linguriţe sare de lămâie 2 lămâi mari Mod de preparare: Se fierbe apa cu zahăr, sare de lămâie şi coajă de lămâie. Când zahărul s-a topit, se adaugă […]