Sirop de tei cu lamaie si vanilie
PrinteazaSirop de tei cu lamaie si vanilie din: flori de tei, zahar, apa, sare de lămâie, păstaie de vanilie, lămâie.
- 1,5 kg flori de tei
- 1,8 kg zahăr
- 4 l apă
- 20 g sare de lămâie
- 1 păstaie de vanilie
- 1 lămâie mare
Mod de preparare:
Cureţi florile de tei păstrând doar floarea propriu-zisă şi aruncând frunzuliţa.
Speli florile şi le pui într-un vas cu apă, cât să le acopere. Le fierbi 15 minute, apoi laşi să se răcească 10-12 ore.
A doua zi strecori bine siropul. Zahărul îl pui ia fiert, la foc iute, cu 400 ml apă, până când începe să se lege, adunând spuma care se formează.
Adaugi concentratul de tei, sarea de lămâie, lămâia tăiată felii şi mai laşi să fiarbă la foc iute, până ce siropul se leagă.
Scoţi lămâia, adaugi păstaia de vanilie şi torni siropul în sticle mici, închise ermetic.