Sirop de Busuioc – perfect pentru a adăuga un plus de savoare băuturilor răcoritoare, cocktailurilor, deserturilor sau chiar salatelor de fructe. Cu aroma sa proaspătă și distinctivă, busuiocul transformă un simplu sirop într-un ingredient versatil și rafinat. Prepararea acestui sirop este simplă și rapidă, iar rezultatul va adăuga un strop de sofisticare bucătăriei tale. Indiferent […]
Sirop de vişine
PrinteazaSirop de vişine: Cureţi 2 kg de vişine de codiţe, le speli şi le pui într-un borcan mai mare. Peste ele adaugi 1 l de apă şi 1 lingură de sare de lămâie.
Astupi bine borcanul şi le laşi 3 zile la rece. După 3 zile, strecori zeama şi pasezi vişinele foarte bine printr-un tifon. La fiecare litru de zeamă obţinută, pui 1 şi 1/2 kg zahăr.
Pui siropul să fiarbă pentru 30 de minute, la foc mic, apoi îl pui fierbinte în sticle. Poţi păstra sticlele capsate la loc racoros timp de 2 ani.
Sirop de Mure – este o delicatesa naturala si delicioasa, perfecta pentru a fi adaugata in bauturi racoritoare, ceaiuri, deserturi sau pur si simplu savurata pe o felie de paine prajita. Preparat din mure proaspete, acest sirop pastreaza toata bogatia de nutrienti si antioxidanti a fructelor, oferind o aroma intensa si un gust usor acrisor. […]
Sirop simplu din: zahar organic, apa. Ingrediente: 240 gr zahar organic 240 ml apa Mod de preparare: Intr-o cratita adaugati apa si zaharul si aduceti la fierbere, apoi reduceti focul la mic. Fierbeti timp de 12 minute si opriti focul. Lasati sa se raceasca si pastrati la rece. Se poate […]
Am facut si eu sirop de visine. Revin cu reteta.