Sirop de zmeură cu sare de lamaie
PrinteazaSirop de zmeură cu sare de lamaie: zmeura, sare de lamaie, zahar.
- 2 kg zmeură
- 1 pliculeţ cu sare de lămâie
- zahăr
Mod de preparare:
Pui zmeura curăţată într-un borcan mai mare de sticlă, adaugi 2,5 l de apă şi sarea de lămâie. Laşi borcanul la soare 2-3 zile, până ce zmeura se ridică. Strecori apoi printr-un tifon şi storci zmeura până rămân doar seminţele.
Măsori zeama obţjnută şi adaugi zahăr în cantitate egală cu zeama. De exemplu, la 2 I de zeamă, 2 kg de zahăr.
Amesteci foarte bine până ce tot zahărul s-a topit complet, abia apoi torni siropul în sticle, pe care le capsezi şi le dai la rece.
Sirop de zmeură cu sare de lamaie