Kebapche invelite in bacon din: carne de porc, carne de vita, bacon, paine, lapte, unt, ulei, nucsoara, pudra de ardei iute, sare, piper, sos de rosii, usturoi, mustar, ulei, miere, otet. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată (coaste, fără oase) 500 g carne de vită tocată (ceafă) 12 felii de bacon 3 felii de […]
Şiş-Kebap cu menta
PrinteazaŞiş-Kebap cu menta din: zeama de lamaie, menta proaspata, frunze de coriandru, anacard crud, ceapă, usutroi, chili verde, carne tocata de vita, coriandru, chimen, ajwain (sau seminţe de chimen), garam maşala, colorant, pastă de tomate, piper, ou, praf de chili, sare, ulei, seminţe de mac, seminţe de susan.
Ingrediente:
- zeama de la 1/2 lămâie,
- 2 linguri de mentă proaspătă (său I lingură de mentă uscată, ori din conservă)
- 3-4 linguri frunze de coriandru
- 25 g anacard crud
- 1 ceapă de mărime medie, tăiată mărunt
- 2 căţei mici de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
- 1-2 chili verde proaspăt, curăţat şi tăiat mărunt sau tocat (înlăturaţi seminţele dacă vă place mai puţin iute)
- 700 g carne tocată de vită (sau de miel)
- 2 linguriţe coriandru
- 2 linguriţe chimen
- 1 linguriţă ajwain (sau seminţe de chimen)
- 1/2 linguriţă garam maşala
- 1/2 linguriţă colorant amestecat cu 5 linguriţe pastă de tomate
- 1 linguriţă piper
- 1 albuş de ou
- 2 linguriţe praf de chili
- sare după gust
- 4 linguri ulei
- 2 linguri seminţe de mac
- 2 linguri seminţe de susan, măcinate în râşniţa de cafea
Mod de preparare:
pun zeama de lămâie, menta, frunzele de coriandru, nucşoara, ceapa, usturoiul şi chili verde într-un storcător de fructe sau mixer şi se face o pastă fină.
aşază conţinutul într-un castron mare. Folosind mixerul, se mai toacă odată carnea tocată, până devine o pastă.
pune în castron, peste ingredientele de acolo.
adaugă restul ingredientelor, cu excepţia uleiului, şi se frământă până când devine un amestec omogen.
pune amestecul în frigider, timp de treizeci de minute. Se încinge cuptorul la 240° C.
împarte conţinutul în optsprezece părţi egale, de forma şi mărimea unei mingi de golf.
transformă sferele în cilindri de 10-12 centimetri lungime, prin rotirea uşoară între palme şi se pune pe frigărui.
ung kebabii cu ulei, după care se aşază în cuptorul încins, în partea superioară. lasă înjur de şase-opt minute.
Inainte de a scoate kebabii de pe frigărui lăsaţi-i să se răcească.
Şiş-Kebap cu menta
Pofta buna!
Pofta buna!