Sitari fripti la cuptor cu garnitura de intestine, cu slanina si pesmet la cuptor pe crutoane

Printeaza

 Sitari fripti la cuptor cu garnitura de intestine, cu slanina si pesmet la cuptor pe crutoane

Ingrediente:Sitari fripti la cuptor cu garnitura de intestine, cu slanina si pesmet la cuptor pe crutoane

  • 9 sitari
  • 200 g slănină
  • sare
  • piper
  • 12 crutoane triunghiulare coapte
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 400 g cartofi
  • ulei de prăjit
  • 1 legătură creson sau foi de salată

 

Mod de preparare:

Se curăţă sitarii cu gat, cu cap şi se scot intestinele. Capul cu gîtul, copanele şi pieptul se frig în tigaie cu grăsime 5 minute, pentru ca piepţii să se rumenească. Se îmbracă pieptul cu felii subţiri de slănină, se leagă cu sfoară subţire, se dă sare şi piper.

Se frig în tavă la cuptor 25 minute şi se stropesc cu coniac. Intestinele se toacă mărunt cu slănină, se amestecă cu pesmet, piper, sare şi se pun  pe crutoane, apoi se dau la cuptor, pe o tavă unsă, 15 minute.

Sitarii se taie în două şi se aşază pe platou garnisiţi cu cartofi chips, cu crutoanele şi cu creson sau foi de sa­lată. Sosul din tavă se dă tot peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.