Sitari la tigaie cu garnitura de budinca de cartofi, castane glasate, intestine de sitari cu costita pe crutoane, buseuri din foitaj, umplute cu tocatura de sitari
PrinteazaSitari la tigaie cu garnitura de budinca de cartofi, castane glasate, intestine de sitari cu costita pe crutoane, buseuri din foitaj, umplute cu tocatura de sitari
- 9 sitari
- 12 crutoane triunghiulare
- 50 g piept afumat
- 120 g unt
- sare
- piper
- 1 lingură pesmet
- 400 g castane
- 40 g zahăr
- 1/2 lingură făină
- 12 buşeuri de umplut din foitaj coapte
- 2 ouă
- 400 g cartofi
- 1/2 pahar vin roşu dulceag
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală sitarii, se platează cu bătătorul şi se pun într-o farfurie. Se scot pulpele şi se prăjesc cu 1 ceapă tocată, făină şi 10 g zahăr, apoi se fierb cu supă 30 minute.
Se scot, se strecoară sosul şi se termină cu vinul roşu. Carnea de la pulpe se toacă mărunt, se amestecă cu 2-3 linguri de sos şi se umplu buşeurile. Cartofii se fierb, se dau prin sită, se amestecă cu 10 g unt, 2 ouă şi se gratinează într-o formă cît fundul platoului.
Piepţii de sitari se pregătesc cu sare, piper, apoi făină. Se frig apoi cu unt în tigaie la foc iute. Budinca de cartofi se aşază pe platou şi pe a- ceasta se pun piepţii fripţi aşezaţi în coroană. La mijloc se aşază castanele glasate în sos de friptură şi 20 g zahăr caramelizat.
Pe marginea platoului se pun crutoanele (care s-au făcut cu intestinele şi costiţa tocate, amestecate cu pesmet, 1 ou crud, puse pe crutoane şi coapte 12-15 minute la cuptor) şi buşeurile umplute.
Sosul se serveşte la sosieră şi puţin se pune pe pieţii de sitari.
Pofta buna!
Sitarii sunt pesti, nu? Suna foarte interesant reteta asta; o s-o incerc.