Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon (Dieta cu fasole pastai)
PrinteazaFasolea păstăi este delicioasă şi foarte fragedă în luna iulie. Iată cum poţi să mănânci bine şi sănătos şi să slăbeşti 5 kilograme în 7 zile cu dieta cu fasole păstăi. Află totul despre super alimentul lunii iulie: fasolea păstăi verde şi galbenă.
În luna iulie găsim deja la piaţă fasole păstăi, atât verde, cât şi galbenă, atât tubulară, cât şi lată. Soiurile diferite nu înseamnă că fasolea păstăi diferă mult din punct de vedere al beneficiilor asupra sănătăţii în funcţie de culoare.
Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține; culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxica); culoarea roșcată, cu care este uneori împestrițată fasolea, vine de la așa-numiții pigmenți antocianici (cu efecte antitumorale și antioxidante puternice).
Fasolea păstăi, foarte eficientă în dietele de slăbit
Conţinutul mare de fibre şi vitamine face din fasolea păstăi un aliment excelent pentru dietele de slăbire.
În plus, fasolea păstăi are un conţinut mare de proteine, în ciuda numărului mic de calorii.
Cea mai bună metodă de preparare, pentru a beneficia de cât mai multe vitamine şi substanţe sănătoase din leguma minune este gătirea cu abur.
Încercaţi să nu prăjiţi păstăile de fasole, deoarece temperaturile înalte distrug substanţele hrănitoare, în timp ce uleiul adaugă un plus de substanţe toxice şi calorii mâncării.
Nu fierbeţi fasolea păstăi mai mult de 15-20 de minute, pentru a păstra cât mai multe din substanţele nutritive şi din textura fibrelor.
Fasolea verde, plină de nutrienţi şi substanţe sănătoase
Valorile nutriționale pentru 100 g fasole verde sunt: 25 calorii, vitamina C – 16 mg, fibre – 10 g, magneziu – 28 mg, acid folic – 70 mg, calciu – 56 mg, betacaroten – 30 mg, proteine – 2 g și carbohidrați – 5,7 g, acizi grași omega – 3, fier, potasiu și fosfor.
Fasolea păstăi are multe fibre şi puţine calorii, pe lângă varietatea de feluri în care o poţi prepara, ca să nu te plictiseşti pe timpul curei de slăbire.
Efectul antiinflamator al fasolei verzi, ajută la afecțiuni precum: astm bronșic, artrită, gripă, otită, osteoporoză, cancer de colon, Alzheimer.
Datorită conținutului ridicat de acid folic și de fibre, fasolea verde este recomandată şi femeilor însărcinate.
Fasolea păstăi, bună în tratamentul mai multor boli
Conţinutul mare de fibre şi antioxidanţi face din fasolea păstăi un bun remediu natural pentru tot felul de afecţiuni.
Fasolea păstăi ajută organismul să lupte cu ateroscleroza, diabet, cancer de colon, tulburări de memorie, osteoporoză, rahitism şi alte probleme de fixare a calciului, hipertensiune, colesterol, trigliceride mari, constipaţie, hepatită, ciroză, astm, artrită reumatoidă, migrene şi multe alte boli cauzate de lipsa de vitamine sau minerale din corp.
Atenţie!
Persoanele care suferă de litiază renală cu oxalați vor consuma cu prudență fasole verde, nu mai des de o dată pe săptămână. Aceasta, deoarece fasolea are un conținut destul de ridicat de săruri ale acidului oxalic.
Articol preluat de aici.