Slăbire cu plante

Printeaza

Slabirea cu plantePăpădia, măcrişul, socul, urzicile, mesteacănul, usturoiul verde, ceapa, ridichile, iată doar câteva dintre plantele de sezon care, pe lângă faptul că sunt vitaminizante, mineralizante, ajută şi la menţinerea greutătii. Pentru că au rol depurativ, detoxifiant sunt foarte potrivite cu o cură de primăvară. In lucrarea „Ghid de terapie naturistă” de Fănică-Voinea Ene, am găsit aproape toate aceste plante la care se mai adaugă şi altele, într-o reţetă propusă pentru cure de slăbire.

Este un regim care, dacă se păstrează după indicaţiile autorului, îsi menţine efeăele pe o perioadă mai mare de timp, pentru că duce la o echilibrare a metabolismului. Toate plantele care sunt cerute în reţetă se găsesc în farmacii, magazine naturiste sau la vânzătorii de plante din piaţă.lată metoda descrisă de dl. Ene:

Se face un macerat cu pulberi de plante medicinale ţinute în mierj în 2 kg miere se pun următoarele plante medicinale uscate şi nate cu râşnita electrică de cafea:

  • 30 părţi -187,5g – alge marine
  • 20 părti -125g – păpădie
  • 10 părti – 62,5g – frunze de mesteacăn
  • 10 părţi – 62,5g – flori de sof
  • 10 părţi – 62,5g – frunze de urzică
  • 10 părţi – 62,5g – măceşe
  • 10 părţi – 62,5g – fructe de cătină
  •   10 părţi – 62,5g – volbură
  •   10părţi-62,5g-frunzede mur
  •   5 părţi – 31,25g – fructe de ienupăr
  •   5 părţi – 31,25g – frunze de nuc
  •   5 părţi – 31,25 – coajă de cruşin
  •   5 părţi – 31,25g – frunze de dud
  •   5 părţi – 31,25g – turiţă mare
  •   5 părţi – 31,25g – coada şoricelului
  •   5 părţi – 31,25g – rostopască
  •   5 părţi – 31,25g – coada calului

In cazul în care nu gasiti unele plante le puteti folosi astfel:

 

  •   Frunzele de mur cu frunzele de coacăz negru, afin, zrheur, merişor.
  •   Coada calului cu rizomi de pir.
  •   Păpădia cu trei fraţi pătaţi.
  •   Volbura cu rădăcina de brusture.
  •   Algele marine cu tinctură de iod 1 %, câte 3 picături pen¬tru fiecare linguriţă de pulbere de plante sau cu alge de tip spirulina, fucus.
  •  Este bine să fie cântărite plantele cât mai exact. Cu apro¬ximaţie, va rezulta un macerat în greutate de 3kg care este suficient pentru 2 luni de tratament

Administrare:

  • Din acest macerat se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu apă, ceai din plante, sucuri de legume şi fructe sau borş.
  • Preparatul se ia în locul dejunului, al gustării şi al cinei astfel: se ia foarte puţin din macerat şi se bea lichid, apoi iar se ia din macerat şi iar se bea lichid.  Se poate dizolva cantitatea de 1 linguriţă de macerat in 250 ml apa sau sucuri si sa se bea incet. In perioada in care se ia acest macerat se mananca numai o data pe zi, la prânz. O dată pe săptămână se poate înlocui şi masa de prânz cu o porţie de 1 linguriţă de macerat luat cu lichid. Treptat, senzaţia de foame dispare, aşa că este mult mai uşor de suportat regimul după primele zile. Vă sfătuiesc deci să aveţi răbdare şi să respectaţi regimul în primele zile care vor fi cele mai grele.
  • Dacă într-una din zile nu aţi putut respecta regimul, în zilele urmatoare puteti recupera prin inlocuirea mesei de pranz cu macerat si lichid.

Observaţii:

 

  •   In nici un caz nu se depăşeşte doza de 4 linguriţe de preparat pe zi pentru că pot să apară intoxicaţii.
  •  Se slăbeşte mai rapid dacă se măreşte doza de lichide. Cel mai potrivit este ceaiul din cicoare, mătase de porumb, trei fraţi pătaţi, anghinare, teci de fasole, în cantitate egală.
  •   Nu folosiţi vase din metal la prepararea maceratului. Linguriţa dozatoare trebuie să fie din lemn, plastic sau sticlă.
  •   Timp de 2 luni cât ajunge maceratul, se va face, în paralel,  iar  cura cu boabe de orez ne fiert: înainte de micul dejun cu 30-60 minute se ia în prima zi 1 bob de orez nefiert, a doua zi, 2 boabe, şi tot aşa până la 30 de boabe.  Apoi raţia scade zilnic cu câte un bob.
  •  Masa de prânz trebuie să fie compusă din alimente cu puţine calorii. Sunt permise: brânza proaspătă de vaci, ouăle fierte tari, peşte slab, carne slabă, fiartă sau la grătar, legume proaspete şi fierte, fructe acre, sucuri de legume şi fructe proaspăt stoarse la storcător.
  • Alimente interzise: dulciurile de orice fel, preparatele de cofetărie şi patiserie, grăsimile, pastele făinoase, fructele dulci, murăturile, alcoolul, conservele, fasolea, mazărea, cartofii, sosurile, pâinea albă.
  • După masa de prânz luaţi, timp de 5 zile pe săptămână, câte 1 linguriţă drojdie de bere dizolvată în apă minerală.
  • Faceţi cât mai multă mişcare în timpul acestei cure.
  • Reduceţi treptat alimentele trecute pe lista de interzise şi reduceţi treptat şi cantitatea alimentelor permise. Trecerea bruscă la un asemenea regim poate să vă tulbure prea tare metabolismul şi să vă descurajeze.
  •  Dacă vreţi să slăbiţi mai multe kilograme (peste 10), precum şi dacă aveţi anumite afecţiuni, este foarte important să cereţi sfatul unui medic nutriţionist care să vă asiste pe toată perioada în care ţineţi acest regim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.