Slană cu mujdei de usturoi
PrinteazaTranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata.
O dai deoparte, o scoţi pe o tavă, apoi o laşi să se scurgă şi să se răcească. în acest timp, pregăteşti un mujdei din usturoi pisat şi amestecat apoi cu o lingură sau două de pastă de bulion.
Cu acest amestec ungi slana pe care apoi o dai la frigider. O poţi mânca imediat sau o păstrezi în punguţe la congelator.
Poate te intereseaza si:
- Slanina fiarta cu usturoi si boia
- Slanina cu boia si mujdei ca in Ardeal
- Slanina cu boia si zeama de varza
- Slanina fiarta, cu boia si usturoi
- Slănină cu sparanghel şi şofran
Slană cu mujdei de usturoi
Poftă bună!