Slanina afumata cu varza ca la Huedin
PrinteazaSlanina afumata cu varza ca la Huedin din: varza, slanina, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de carne, sare, piper, cuisoare.
Ingrediente:
- 1 kg varză, albă
- 200 g slănină
- o ceapă
- un morcov
- un păstâmac
- un pătrunjel
- o ţelină
- 200 ml zeamă de carne
- sare
- piper
- cuişoare
Mod de preparare Slanina afumata cu varza ca la Huedin:
Se curăţă varza, se spală şi se împarte în şase părţi egale.
Slănina tăiată în felii subţiri se prăjeşte într-o cratiţă unde se adaugă ceapa tocată mărunt, care se rumeneşte până la culoarea aurului vechi, zarzavatul tăiat în rondele, zeama de came şi, la sfârşit bucăţile de varză.
Se dă în câteva clocote, după care se introduce în cuptor, asezonând-o cu sarea, piperul şi un cuişor (pentru parfum).
La buna plăcere se poate servi cu smântână.
Pofta buna!