Slanina afumata cu varza ca la Huedin

Printeaza

Slanina afumata cu varza ca la Huedin din: varza, slanina, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de carne, sare, piper, cuisoare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg varză, albă
  • 200 g slănină
  • o ceapă
  • un morcov
  • un păstâmac
  • un pătrunjel
  • o ţelină
  • 200 ml zeamă de carne
  • sare
  • piper
  • cuişoare

 

Mod de preparare Slanina afumata cu varza ca la Huedin:

Se curăţă varza, se spală şi se împarte în şase părţi egale.

Slănina tăiată în felii subţiri se prăjeşte într-o cratiţă unde se adaugă ceapa tocată mărunt, care se rumeneşte până la culoarea aurului vechi, zarzavatul tăiat în rondele, zeama de came şi, la sfârşit bucăţile de varză.

Se dă în câteva clocote, după care se introduce în cuptor, asezonând-o cu sarea, piperul şi un cuişor (pentru parfum).

La buna plăcere se poate servi cu smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.