Slanina cu boia si mujdei ca in Ardeal
PrinteazaSlanina cu boia si mujdei ca in Ardeal din: slănină afumată, ceapa, usturoi, sare, ulei, boia de arei iute sau dulce.
- 1 kg slănină afumată
- 1 ceapă
- usturoi
- sare
- ulei
- boia de ardei dulce sau iute
Mod de preparare:
Slănina afumată o speli în 2-3 rânduri cu apă caldă, după care o pui la fiert împreună cu câţiva căţei de usturoi şi ceapa.
După ce slănina a fiert bine, o scoţi şi o ungi cu mujdeiul preparat din usturoi, sare, piper, puţin ulei şi boia de ardei dulce sau iute.
In lunile de vară şi toamnă, când avem mult de lucru, mâncăm slănină preparată în felul acesta.
Merge bine cu o ceapă, cu roşii, castraveţi, cu o bucată de brânză şi înainte un pahar de palincă de prune.
Pofta buna!