Slanina cruda sarata

Printeaza

Slanina cruda sarata din: slanina groasa, sare, salpetru.

Ingrediente:Slanina cruda sarata

  • slanina groasa
  • sare
  • salpetru

 

Mod de preparare:

Tai slănina în fâşii înguste şi lungi, o freci bine cu sare grunjoasă, o aşezi în vas de lemn sau de plastic în care ai pus şipci de scândură. Aşezi bucăţile unele peste altele fără goluri între ele, pui o scândură cu un bolovan deasupra şi o ţii la rece.

După 10 zile scoţi bucăţile, le aşezi în cruce, acoperi vasul pentru alte 10 zile. Scoţi bucăţile astfel pregătite, le atârni de grindă, le mănânci la aperitiv, cu ceapă, muştar sau usturoi.

Nu se pregăteşte în saramură.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.