Slanina fiarta, cu boia si usturoi
PrinteazaSlanina fiarta, cu boia si usturoi din: slanina, sare, piper, foi de dafin, boia de ardei, usturoi.
- slanina de la gusa porcului
- sare dupa gust
- 1 lingura piper boabe
- 3-4 foi de dafin
- boia de ardei
- usturoi dupa preferinta
Mod de preparare:
Speli bine slanina luata de la guşa porcului, o lasi sa se usuce si o nivelezi cu ajutorul cutitului, ca sa-i dai o forma frumoasa. Daca este prea lunga, o crestezi in două sau trei, apoi o sarezi.
Intre timp, pui apa la fiert, adaugi piperul si frunzele de dafin, iar cand incepe sa fiarba apa, pui slaninuta si o lasi sa fiarba la foc mic. Mai adaugi apa din cand in cand, daca este necesar si intorci slanina, sa fiarbă uniform pe ambele parti.
O incerci cu o furculita daca este gata, iar daca patrunde usor inseamna ca este fiarta. Dupa ce a fiert, stingi focul aragazului, lasi slanina in oala pe care o acoperi cu un capac, pana se raceste complet. Scoti bucatile de slanina, le scurgi si presari peste ele din abundenta usturoi tocat.
Presezi, ca sa se lipeasca de slanina, apoi presari din belsug boia. Dai slanina la frigider si o servesti rece, ca aperitiv.
Pofta buna!
O sa icnerc sa fac slanina in asa fel, sa vedem ce iese