Slanina fiarta cu boia
PrinteazaSlanina fiarta cu boia din: slanina, sare, boia, usturoi.
- slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici
- sare
- boia dulce
- usturoi pisat
Mod de preparare:
Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi le laşi apoi pe toate 3-5 zile la rece. Apoi scuturi bucăţile de slănină de sare, le speli cu apă caldă şi le fierbi 30-45 de minute.
După ce au fiert, le speli din nou cu apă caldă. Legi bucăţile cu sfoară şi le pui la zvântat şi răcit. Le pudrezi cu boia dulce până capătă o culoare roşie cărămiizie, apoi le mai treci printr-un baiţ făcut astfel: o parte usturoi pisat, două părţi apă, iar 2% din cantitaitea de usturoi şi apă trebuie să fie sare. Laşi şunca astfel pregătită la zvântat.
Pofta buna!
O sa incerc si eu slanina cu boia, sa vedem cum iese