Slanina fiarta cu boia

Printeaza

Slanina fiarta cu boia din: slanina, sare, boia, usturoi.

Ingrediente:Slanina fiarta cu boia

  • slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici
  • sare
  • boia dulce
  • usturoi pisat

 

Mod de preparare:

Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi le laşi apoi pe toate 3-5 zile la rece. Apoi scuturi bucăţile de slănină de sare, le speli cu apă caldă şi le fierbi 30-45 de minute.

După ce au fiert, le speli din nou cu apă caldă. Legi bucăţile cu sfoară şi le pui la zvântat şi răcit. Le pudrezi cu boia dulce până capătă o culoare roşie cărămiizie, apoi le mai treci printr-un baiţ făcut astfel: o parte usturoi pisat, două părţi apă, iar 2% din cantitaitea de usturoi şi apă trebuie să fie sare. Laşi şunca astfel pregătită la zvântat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu slanina cu boia, sa vedem cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.