Slanina fiarta in zeama de varza

Printeaza

Slanina fiarta in zeama de varza din: slanina, zeama de varza.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Cea mai delicioasă şuncă este aceea fiartă în zeamă de varză, căci aceasta taie tot gustul greţos al grăsimii, făcând-o plăcută la mâncat.

Zeama de varză pentru fiert şunca trebuie să fie proaspăt scoasă din butoi, netrezită, limpede şi gustoasă, adică potrivit de acră, în nici un caz sărată ori cu miros de putină.

Punem zeama de varză într-o oală mare şi, după ce s-a încălzit, băgăm şunca întreagă, râcâită de fum cu cuţitul, fără să adăugăm nimic la ea.

Lăsăm şunca să fiarbă domol trei-patru ore, până când furculiţa intră numaidecât în ea, prin şoric.

Apoi scoatem pe o scândură curată, lăsând-o să se scurgă bine de zeamă şi să se răcorească.

Când o servim, o curăţăm de şoric şi o tăiem în felii cât se poate de subţiri, cu un cuţit foarte tăios.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.