Portioneaza bucatile d slanina, spala-le si asaza-le intr-un vas. Amesteca cimbru cu usturoiul pisat fin, piperul, boabele de mustar, foile de dafin si adauga 1-2 litri de apa, in functie de cate bucati vrei sa pregatesti.
Pune totul peste slanina, sareaza din belsug si lasa la rece 2-3 zile. Scoate bucatile din saramura aromata, atarna-le la zvantat si apoi afuma-le.
Daca nu ai cum sa afumi slanina, pune condimentele in zeama de varza, adauga bucatile, firbe-le timp de o ora , lasa-le la scurs si zvantat si presara-le cu boia.
Slanina in saramura din: slanina, sare. Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi […]
O reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa, apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pentru saramură: 15 linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori este nevoie) facultativ cimbru sau […]
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă cu usturoi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Iese buna slanina?