Slănină cu sparanghel şi şofran
PrinteazaO reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel, sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de cartofi, sare si piper.
- 60 g slanina
- 6-7 fire de sparanghel
- 1 varf cutit sofran
- 1 ceapa mica
- 30 g unt
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- supa concentrata de legume
- 1 varf cutit amidon de cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu unt amestecat cu ulei până devine transparentă. Taie slănina cubuleţe şi prăjeşte-le câteva secunde împreună cu ceapa. Taie sparanghelul rondele şi pune-le peste slănină.
Stropeşte-le cu 1/2 cană de supă, adaugă şofranul desfăcut în puţină apă şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Dizolvă amidonul în 2 linguri de apă şi toarnă amestecul în sos ca să se lege. Fierbe totul până când sosul se îngroaşă puţin şi pune-1 într-un castron.
Foloseşte sosul la condimentarea gnocchilor din cartofi sau a pastelor proaspete. După gust, îl poţi amesteca cu o linguriţă de brânză proaspătă sau cu un gălbenuş de ou fiert tare, sfărâmat. De asemenea, dacă îi adaugi încă puţin amidon sau smântână, poţi condimenta cu el bruscheţe micuţe din pâine intermediară.
Slănină cu sparanghel şi şofran
Pofta buna!