Slaninuta la strachina
PrinteazaSlaninuta la strachina din: slanina, paste, cas, telemea, cascaval, paste, smantana, marar.
- 200 g de slăninuţă
- carnat
- 300 g paste
- 150 g caş
- 150 g telemea
- 75 g caşcaval
- smantana
- marar
Mod de preparare:
Se taie câteva bucăţele sub formă de creastă dintr-o bucată de 200 g de slăninuţă de casă – se vor pune deasupra caserolei, după ce e gata mâncarea. Restul se taie în cubuleţe sau fâşii fine.
Se prăjesc într-o tigaie, cu 1 cârnat afumat tăiat rondele. Se scot. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare 300 g paste pătrăţele; se lasă cca 8 min. Se scot şi se scurg.
Se amestecă într-un bol 150 g caş de oi frământat, cu 150 g telemea şi 75 g caşcaval rase.
Se pune pe fundul unei formei termorezistente un strat de slăninuţă şi cârnăciori, un strat din amestecul de brânză, un strat de mărar tocat fin, un strat de smântână şi un strat de paste. Se continuă până se termină toate ingredientele.
Deasupra se presară piper proaspăt măcinat, 75 g caşcaval ras, crestele de slăninuţă prăjită şi se dă la cuptor, la foc iute, până prinde crustă rumenă.
Pofta buna!