Slaninuta cu telemea

Printeaza

Slaninuta cu telemea din: slanina, paste, cas, telemea, cascaval, paste, smantana, marar.

Ingrediente:

  • 200 g de slăninuţă
  • 300 g paste
  • 150 g caş
  • 150 g telemea
  • 75 g caşcaval
  • smantana
  • marar

 

Mod de preparare:

Slaninuta cu telemea: taie câteva bucăţele sub formă de creastă dintr-o bucată de 200 g de slăninuţă. Restul se taie în cubuleţe sau fâşii fine.

prăjesc cu 1 cârnat afumat tăiat rondele; apoi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare 300 g paste pătrăţele; se lasă 8-10 minute.

amestecă într-un bol 150 g caş de oi frământat, cu 150 g telemea şi 75 g caşcaval rase.

pune pe fundul unei formei termorezistente un strat de slăninuţă şi cârnăciori, un strat din amestecul de brânză, un strat de mărar tocat fin, un strat de smântână şi un strat de paste.

Deasupra se presară piper proaspăt măcinat, 75 g caşcaval ras, crestele de slăninuţă prăjită şi se dă la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată Mediteraneană cu Șuncă Serrano

Salată Mediteraneană cu Șuncă Serrano din: sunca serrano, rucola, mozzarella, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente: 100g șuncă Serrano, feliată subțire 200g rucola sau mix de salată verde 100g mozzarella sau brânză feta, tăiată cubulețe 10 roșii cherry, tăiate pe jumătate 50g măsline negre, fără sâmburi 3 […]

Mochi Aromat cu Lavandă: O Abordare Modernă a Tradiției Japoneze

Mochi Aromat cu Lavandă: O Abordare Modernă a Tradiției Japoneze din: faina de orez, zahar, apa, extract de lavanda, amidon de porumb, pasta de fasole rosie. Descoperă o reinterpretare modernă a tradiționalului mochi japonez, infuzat cu arome delicate de lavandă. Această rețetă combină textura moale și elastică a mochi cu parfumul calmant al lavandei, oferind […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.