Salată Mediteraneană cu Șuncă Serrano din: sunca serrano, rucola, mozzarella, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 100g șuncă Serrano, feliată subțire 200g rucola sau mix de salată verde 100g mozzarella sau brânză feta, tăiată cubulețe 10 roșii cherry, tăiate pe jumătate 50g măsline negre, fără sâmburi 3 […]
Slaninuta cu telemea
PrinteazaSlaninuta cu telemea din: slanina, paste, cas, telemea, cascaval, paste, smantana, marar.
Ingrediente:
- 200 g de slăninuţă
- 300 g paste
- 150 g caş
- 150 g telemea
- 75 g caşcaval
- smantana
- marar
Mod de preparare:
Slaninuta cu telemea: taie câteva bucăţele sub formă de creastă dintr-o bucată de 200 g de slăninuţă. Restul se taie în cubuleţe sau fâşii fine.
prăjesc cu 1 cârnat afumat tăiat rondele; apoi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare 300 g paste pătrăţele; se lasă 8-10 minute.
amestecă într-un bol 150 g caş de oi frământat, cu 150 g telemea şi 75 g caşcaval rase.
pune pe fundul unei formei termorezistente un strat de slăninuţă şi cârnăciori, un strat din amestecul de brânză, un strat de mărar tocat fin, un strat de smântână şi un strat de paste.
Deasupra se presară piper proaspăt măcinat, 75 g caşcaval ras, crestele de slăninuţă prăjită şi se dă la cuptor.
Pofta buna!
Mochi Aromat cu Lavandă: O Abordare Modernă a Tradiției Japoneze
Mochi Aromat cu Lavandă: O Abordare Modernă a Tradiției Japoneze din: faina de orez, zahar, apa, extract de lavanda, amidon de porumb, pasta de fasole rosie. Descoperă o reinterpretare modernă a tradiționalului mochi japonez, infuzat cu arome delicate de lavandă. Această rețetă combină textura moale și elastică a mochi cu parfumul calmant al lavandei, oferind […]