Friptura de gaina cu afine din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine 350 g mere din compot sare piper Mod de preparare: Curăţaţi găina, o […]
Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf
PrinteazaSmantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf din: carne de gaina, smantana, faina, unt, sare, lapte, orez, supa de pasare, ceapa.
- 1,200 kg carne de găină
- 250 g smîntînă
- 1 lingură de făina
- 140 g unt
- sare
- 1/2 pahar lapte
- 250 g orez
- 1/2 l supă de pasăre sau apă
- 1/2 ceapă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sosează şi se înăbuşă cu 100 g unt. Carnea se scoate şi în grăsimea rămasă se căleşte puţin făina, se stinge cu smantană diluată cu lapte şi se fierbe circa 10 minute.
In acest sos se pun bucăţile de carne şi se mai fierbe pînă ce carnea este gata.
Separat se serveşte cu pilaf simplu făcut din 250 g orez, 40 g unt, 1/2 ceapă, 1/2 1 supă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de gaina cu afine
Ciulama de gaina cu legume
Ciulama de gaina cu legume din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]
Ciulama de gaina cu verdeata
Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt Mod de preparare: […]
Gaina cu fasole verde
Gaina cu fasole verde din: gaina, fasole verde, smantana, ceapa, faina, unt. Ingrediente: o găină 1 kg fasole verde 2-3 linguri smântână o ceapă o linguriţă făină unt sau untdelemn Mod de preparare: Se spală găina, se taie bucăţi şi se pune să se rumenească cu grăsime şi cu ceapa tocată. Apoi se adaugă […]
Pofta buna!