Smantanita
PrinteazaSmantanita din: faina, zahar, ou, bicarbonat, smantana, unt, zahar, lapte, faina, cacao, zahar vanilat.
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 1 ou
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 linguri smântână
Ingrediente cremă:
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 250 ml lapte
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2 linguri apă fiartă.
Mod de preparare:
Amesteci făina cu bicarbonatul, adaugi zahărul, oul şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat elastic. îl împărţi în 3 bucăţi din care întinzi 3 foi şi coci fiecare foaie câte 10 minute.
Pregăteşti apoi şi crema: fierbi laptele cu făina pe foc mic până se îngroaşă şi dai compoziţia deoparte. Freci untul spumă cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi îl încorporezi în compoziţia de lapte răcită.
Omogenizezi crema şi o împărţi în două: în jumătate adaugi vanilia şi în cealaltă jumătate cacaua. întinzi apoi peste prima foaie crema de vanilie, aşezi a doua foaie, pui crema de cacao şi pui ultima foaie.
Prepari şi glazura: amesteci zahărul cu apa fierbinte, pui oţetul, uleiul şi cacaua şi întinzi compoziţia obţinută în strat uniform peste prăjitură. O laşi la rece până a doua zi ca să se înmoaie foile şi apoi o tai.
Pofta buna!