Smochine caramelizate
PrinteazaSmochine caramelizate din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper.
- 2 linguri unt
- 12 smochine proaspete, taiate in jumatati
- zahar 1/4 cana
- 3 linguri de oțet balsamic
- 1 lingura de bourbon
- brânză ricotta proaspătă
- piper proaspăt măcinat după gust
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Se pun smochinele tăiate, cu fața în jos, în unt și gatiti timp de aproximativ 1-2 minute. Se presară zahărul peste smochine și se agită tigaia.
Se adaugă oțet balsamic și bourbon și se aduce la fierbere la foc mare. Mai gatiti timp de 3 minute, agitând pan în mod constant, până când lichidul devine ușor siropos.
Se servesc smochinele imediat cu branza ricotta si se presara cu piper proaspăt măcinat.
Pofta buna!