Smochine in crusta de ghimbir
PrinteazaSmochine in crusta de ghimbir din: smochine, zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut cu gril.
Ingrediente:
- 4-5 smochine, înjumătăţite
- 2 linguri zahăr tos
- 1/2 linguriţă pudră de ghimbir
- l00 ml frişcă, pentru servit
Mod de preparare:
Incălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu partea tăiată în sus, pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie pergament.
Se amestecă zahărul şi ghimbirul şi se presară amestecul peste smochine.
Pune tava sub gril, nu foarte aproape de sursa de căldură.
Se coc smochinele 6-8 minute, până ce îşi schimbă uşor culoarea pe margini.
Aşază în cupe şi se servesc cu frişcă.
Poftă bună!