Smochine cu somon
PrinteazaSmochine cu somon
Ingrediente:
- 500 g smochine proaspete
- 300 g somon afumat
- doi ardei capia
- o ceapă mică
- 200 ml vin alb dernisec
- o legătură de ceapă verde
- două linguri de oţet de mere
- 3 gălbenuişuri
- apă
- 50 g unt
- sare, piper
- mărar
- două lămâi
Preparare:
Intr-un ibric se pune oţetul, vinul alb, ceapa tăiată mărunt, sarea şi piperul. Se amestecă ingredientele, se fierb până când sosul format scade la jumătate şi se ia ibricul de pe foc.
Intr-un castronel se amestecă gălbenuşurile cu două linguri de apă şi se toarnă peste sosul din ibric. Se pune din nou pe foc şi se fierbe timp de cinci rminute la foc mic, amestecând încontinuu.
Se adaugă untul tăiat în cubuleţe, mărar tocat şi se condimentează dacă mai este nevoie. Se lasă la răcit şi se adaugă ceapa verde tocată mărunt.
Smochinele se spală, se taie în felii şi se stropesc cu suc de lămâie. Somonul se taie în fâşii subţiri, se tropeşte cu suc de lămâie şi se formează mingiuţe.
Se pun în mijlocul fiecărei smochine, se aşază cubuleţe de ardei capia şi se decorează cu mărar.
Se servesc imediat, alături de sosul de vin şi ceapa verde.
Smochine cu somon
Pofta buna!
Ce bine arata preparatul asta. Trebuie sa fie si gustos. Ia sa fac si eu somon cu smochine.