Smochine in coniac

Printeaza

Smochine in coniac din: smochine, vin, cuisoare, miere, ghimbir, coniac.

Ingrediente:Smochine in coniac

  • 500 g smochine
  • 1 l vin
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 4 linguri miere
  • 1 linguriţă ghimbir
  • coniac

 

Mod de preparare:

Se ţin 500 g smochine uscate la hidratat în ceai verde câteva ore. Se pun apoi în alt vas cu 1 l vin alb şi 1 baton de scorţişoară, 3 cuişoare, 4 linguri miere, 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras şi se fierb la foc foarte mic, până se formează un sos gros (30-40 minute).

Se repartizează smochinele şi câte puţin sos în castroane, se presară scorţişoară şi se toarnă câte puţin coniac.

Se flambează şi se pot servi cu îngheţată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.