Smochine şi ricotta cu coulis de mure

Printeaza

O reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din: smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de trestie, praf de scortisoara si smochina neagra.

Ingrediente:Smochine şi ricotta cu coulis de mure

  • 8 smochine verzi, coapte
  • 200 g ricotta (brânză de vacă)
  • 2 linguri de miere de salcâm
  • 200 g mure coapte
  • 1 lămâie
  • 1 pliculeţ de vanilină
  • 2 linguri de zahăr de trestie
  • 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară
  • 1 smochină neagră, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi smochinele verzi, tăiaţi-le bucăţele şi mixaţi-le împreună cu mierea şi cu zeama strecurată de lămâie. încorporaţi ricotta, adăugaţi scorţişoara şi mixaţi iar până compoziţia se omogenizează. împăr­ţiţi spuma astfel obţinută în patru cupe şi puneţi-le în frigider până le veţi servi.

Pentru couiis, spălaţi bine murele, şterge- ţi-le tamponându-le cu un şervet de bucătă­rie curat şi mixaţi-le împreună cu vanilina şi cu zahărul de trestie.

Cu puţin înainte de a servi, turnaţi pe fieca­re porţie de spumă câte o lingură mare de couiis de mure şi decoraţi cu smochina neagră pe care între timp aţi tăiat-o felioare subţiri. Aduceţi desertul la masă, cu restul de couiis servit separat.

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.