Smochine şi ricotta cu coulis de mure
PrinteazaO reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din: smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de trestie, praf de scortisoara si smochina neagra.
- 8 smochine verzi, coapte
- 200 g ricotta (brânză de vacă)
- 2 linguri de miere de salcâm
- 200 g mure coapte
- 1 lămâie
- 1 pliculeţ de vanilină
- 2 linguri de zahăr de trestie
- 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară
- 1 smochină neagră, pentru ornat
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi smochinele verzi, tăiaţi-le bucăţele şi mixaţi-le împreună cu mierea şi cu zeama strecurată de lămâie. încorporaţi ricotta, adăugaţi scorţişoara şi mixaţi iar până compoziţia se omogenizează. împărţiţi spuma astfel obţinută în patru cupe şi puneţi-le în frigider până le veţi servi.
Pentru couiis, spălaţi bine murele, şterge- ţi-le tamponându-le cu un şervet de bucătărie curat şi mixaţi-le împreună cu vanilina şi cu zahărul de trestie.
Cu puţin înainte de a servi, turnaţi pe fiecare porţie de spumă câte o lingură mare de couiis de mure şi decoraţi cu smochina neagră pe care între timp aţi tăiat-o felioare subţiri. Aduceţi desertul la masă, cu restul de couiis servit separat.
Smochine şi ricotta cu coulis de mure
Poftă bună!