Smochine umplute cu branza si sherry
PrinteazaSmochine umplute cu branza si sherry din: smochine, sherry, branza, cimbru, ulei, piper.
- 4 smochine proaspete
- 1-2 linguri de sherry dulce
- 175 g brânză spaniolă
- cimbru
- 2 linguri de ulei de măsline
- piper
Mod de preparare:
Smochinele se curăţă şi se perie cu grijă, apoi se taie de două ori pe lăţime şi se stropesc cu sherry.
Brânza se taie în 8 bucăţi de 4 x 4 cm şi se aşează într-un vas. Cimbrul se spală, se scutură de apă şi se aleg numai frunzuliţele.
Cimbrul se amestecă cu uleiul de măsline şi cu piperul, apoi cu brânza. Se lasă la marinat (în vas acoperit) circa o oră.
Se formează turnuleţe din feliile de smochină şi câte două bucăţi de brânză şi se servesc.
Smochine umplute cu branza si sherry
Pofta buna!