Smochine umplute cu branza si sherry

Printeaza

Smochine umplute cu branza si sherry din: smochine, sherry, branza, cimbru, ulei, piper.

Ingrediente:Smochine_umplute_cu_branza_si_sherry

  • 4 smochine proaspete
  • 1-2 linguri de sherry dulce
  • 175 g brânză spaniolă
  • cimbru
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • piper

 

Mod de preparare:

Smochinele se curăţă şi se perie cu grijă, apoi se taie de două ori pe lăţime şi se stropesc cu sherry.

Brânza se taie în 8 bucăţi de 4 x 4 cm şi se aşează într-un vas. Cimbrul se spală, se scutură de apă şi se aleg numai frunzuliţele.

Cimbrul se amestecă cu uleiul de măsline şi cu piperul, apoi cu brânza. Se lasă la marinat (în vas acoperit) circa o oră.

Se formează turnuleţe din feliile de smochină şi câte două bucăţi de brânză şi se servesc.

Smochine umplute cu branza si sherry

Smochine_umplute_cu_branza_si_sherry

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.