Smochine umplute cu nuca

Printeaza

O reteta simpla de smochine umplute din: smochine, miez de nuca si zahar tos.

Ingrediente:Smochine umplute cu nuca

  • 20 de smochine proaspete
  • un pumn de mieji de nucă
  • 70 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Se spală smochinele, se zvântă şi, prin partea de sus, se face o crestătură la fiecare dintre ele, fără însă a le scoate seminţele.

Miezul de nucă se dă mai întâi la cuptor, apoi se scoate şi se zdrobeşte. Se amestecă cu zahăr tos şi se umplu somochinele cât de bine se poate.

Se pun toate pe o tavă care se dă la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute. Se scot şi se pot servi calde, ca desert, sau reci, la ceai.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.