Smochine umplute cu orez
Printeaza
Smochine umplute cu orez din: smochine, orez, bacon, sparanghel, cascaval, ulei, sos de rosii, sare, piper.
- 15 smochine
- 100 g orez
- 200 g bacon feliat
- 200 g caşcaval
- 160 g sparanghel
- o ceapă mică
- 80 g ulei de măsline
- sos de roşii picant
- cimbru
- sare
- piper
- o lămâie
- morcovi
Mod de preparare:
Smochinele se spală, se taie în patru fără să se despartă feliile şi se stropesc cu suc de lămâie. Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare 7-10 minute. Se scoate cu o spumieră şi se pune pe un platou.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se trece printr-un jet de apă rece şi se pune într-o strecurătoare. Se lasă să se răcească, se pune într-un castron împreună cu sparanghelul tăiat mărunt, sarea şi piperul după gust.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă peştişori. Se căleşte până când devine sticloasă, se scurge de ulei şi se pune peste orez. Se presară cimbru tocat, se amestecă şi se umplu smochinele.
Se învelesc în bacon, se presară caşcaval ras, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor.
Pofta buna!