Şniţel aromat
PrinteazaSnitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde.
Ingrediente:
- 4 bucăţi file de pui (a 160 g)
- sare
- piper
- boia de ardei, dulce
- 1/2 legătură oregano
- 100 g pesmet
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- 2 linguri unt topit
- 500 g roşii cherry
- 1 legătură ceapă verde
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în jumătate pe orizontală, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi bateţi-o. Condimentaţi-o cu sare, piper şi boia.
Tocaţi oregano mărunt şi amestecaţi-l cu pesmetul. Bateţi ouăle. Daţi şniţelele prin făină, ouă şi pesmet, apoi prăjiţi-le în untul topit cca. 4 minute pe fiecare parte.
Intre timp, spălaţi roşiile şi tăiaţi ceapa verde inele. Uscaţi şniţelele pe un prosop de hârtie. Căliţi legumele cca. 3 minute în grăsimea rămasă în tigaie, condimentaţi-le, apoi serviţi-le alături de şniţele.
Dacă doriţi, pregătiţi un piure de cartofi pentru garnitură. Foarte potrivită este şi brânza.
Şniţel aromat
Poftă bună!