Şniţel caramelizat
PrinteazaO reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri, smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere.
- 800 g cartofi făinoşi
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântână fermentaţă
- sare
- piper
- cca 3 linguri făină
- 6 linguri ulei
- 4 şniţele de porc (a 160 g)
- 4 felii subţiri de şuncă
- 1 lingură unt
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii. Fierbeţi-i 30 de minute, curăţaţi-i de coajă şi pasaţi-i cât sunt calzi. Amestecaţi-i cu gălbenuşurile, smântână, sarea, piperul şi făina. Pe masa presărată cu făină formaţi din acest aluat un rulou gros.
Tăiaţi-l felii rotunde. încingeţi 4 linguri de jlei într-o tigaie. Prăjiţi acolo rondelele, apoi lăsaţi-le să se scurgă pe un prosop de hârtie. 2 între timp, spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi bateţi-o.
Infăşuraţi fiecare bucată în câte o felie de şuncă, apoi prăjiţi-le în uleiul rămas cca. 4 minute pe fiecare parte.
Condimentaţi-le cu sare şi piper. Adăugaţi în tigaie mierea şi untul şi caramelizaţi totul puţin. Pentru garnitură sunt potrivite legumele.
Şniţel caramelizat
Poftă bună!