Şniţel cu ciuperci
PrinteazaO reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei.
- 400 g bureţi (sau champignons)
- 1 ceapă mică (sau arpagic)
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 300 ml supă
- 1 lingură muştar
- sare
- piper
- 100 g smântână grasă
- 4 şniţele de curcan sau de porc (a 160 g)
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pregătiţi ciupercile şi, eventual, tăiaţi-le mărunt. Curăţaţi ceapa, tocaţi-o şi căliţi-o într-o tigaie mare.
Adăugaţi ciupercile, căliţi-le cca. 3 minute, apoi presăraţi-le cu făină. Turnaţi supa.
Condimentaţi sosul cu muştar, sare şi piper. Lăsaţi-l să fiarbă cca. 3 minute, până când ciupercile sunt gata.
Adăugaţi smântână, apoi păstraţi totul la cald. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi-o cu un cuţit, în formă de rombuleţe, condimentaţi-o şi presăraţi-o cu făină.
Prăjiţi-o într-o tigaie în ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi încorporaţi-o în sosul alb. Eventual, ornaţi cu puţin pătrunjel.
Şniţel cu ciuperci
Poftă bună!