Snitel cu boia
PrinteazaSnitel cu boia din: pulpa de porc, oua, faina, pesmet, ulei, unt, piper, sare, boia.
- 700 g pulpă de porc
- 2 ouă
- 100 g făină
- 150 g pesmet
- 200 ml ulei
- 100 g unt
- 1/2 linguriţă de piper
- 1/4 linguriţă de boia
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea în felii, dă-le cu sare şi înveleşte-le în folie alimentară. Bate-le cu ciocanul de şniţele, presară boia şi piper proaspăt măcinat.
Dă bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut şi prin pesmet. Incinge uleiul şi untul într-o tigaie şi prăjeşte-le la foc mare, pe ambele părţi.
Scoate-le pe hârtie absorbantă, care să preia excesul de grăsime.
Serveşte şniţelele calde, cu salată verde.
Pofta buna!