Snitel cu garnitura
PrinteazaSnitel cu garnitura din: piept de pui, caise uscate, cascaval, frunze de salvie, migdale, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, mazare, fasole pastai, morcovi, usturoi.
pentru snitel:
- 3 bucati mai mari de piept de pui
- 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe confiate
- 100 g cascaval
- 6 frunze de salvie
- 50 g migdale pisate
- 3 oua
- 100 g faina
- 150 g pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru garnitura:
- 1 lingurita de unt
- 1 cana de mazare
- 1 cana de fasole pastai
- 1 cana de morcovi mici
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de pui, îi scoţi pielea, faci buzunare fiecărei bucăţi de piept de pui şi le condimentezi cu sare şi piper, într-un castron amesteci fructele tăiate mărunt, caşcavalul ras mare, migdalele, frunzele de salvie tăiate mărunt şi 1 ou bătut.
Omogenizezi bine şi, cu această compoziţie umpli fiecare bucată de piept, le prinzi cu scobitori, le treci prin făină, ou bătut, pesmet şi le prăjeşti în mult ulei, foarte bine încins, apoi le scoţi pe şerveţele de bucătărie.
Pregăteşti garnitura: Intr-o tigaie cu 1 lingură de unt, sotezi o cană de mazăre, 1 cană de păstăi, 1 cană de morcov mic, toate congelate şi fierte în prealabil în apă cu sare împreună cu un căţel de usturoi.
Serveşti şniţelul tăiat, alături de garnitură.
Snitel cu garnitura
Pofta buna!