Şniţel cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci, morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai.
Ingrediente:
- 8 bucăţi de şniţel de porc
- 500 g conopidă
- 200 g ciuperci
- un morcov
- un dovlecel
- un ardei gras
- un ardei iute
- 4 căţei de usturoi
- două ouă
- 200 g făină
- 75 ml apă
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână
- mălai
Mod de preparare:
Conopida se fierbe, se rupe în bucheţele şi se pune într-un bol. Dovlecelul se spală, se taie cuburi sau felii subţiri.
Ciupercile se spală, se tale în jumătăţi şi se lasă peste dovlecel. Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol. Usturoiul se curăţă de foi, se feliază şi se pune peste ardei. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ardeii, se călesc două minute, apoi se adaugă morcovul şi dovlecelul.
Se ţin pe foc până încep să devină aurii, se adaugă conopida şi usturoiul. Se condimentează, se stropesc cu puţină apă şi se prăjesc încă cinci minute.
Ouăle se amestecă împreună cu făina, apa, sarea şi piperul. Se trec bucăţile de carne condimentate prin amestec, se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele calde.
Pofta buna!
Snitel cu legume? doar atata?