Snitel de curcan
PrinteazaSnitel de curcan din: piept de curcan, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, ciuperci, unt si lapte. Reteta usor de preparat
- 500 g piept de curcan
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 8 linguri pesmet
- sare
- piper negru macinat
- ulei pentru prajit
- 6-8 cartofi
pentru sos:
- 300 g ciuperci
- 75 g unt
- 2 lingurite faina
- 300 ml lapte
Mod de preparare:
Se feliază pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper şi se bat feliile cu ciocanul de şniţele.
Se ung cu ulei şi se trec prin pesmet-făină-ou-pesmet-făină şi se prăjesc în uleiul încins.
După ce s-au rumenit, se scot şi se pun pe un şervet absorbant. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în unt.
Se adaugă făina cernută şi laptele călduţ şi se amestecă continuu. Se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.
Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se taie, apoi se prăjesc. Se scot şi se scurg de ulei. Salata se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită.
Şniţelele se aranjează pe platou, se adaugă cartofii şi salata şi se servesc cu sosul de ciuperci.
Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Snitel de curcan
Pofta buna!