Şniţel de curcan cu sparanghel şi un sos cremos de parmezan
PrinteazaŞniţel de curcan cu sparanghel şi un sos cremos de parmezan
- 1 kg sparanghel alb
- Sare
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- 2 linguri unt
- suc de lămâie
- 4 şniţele de curcan (â 180 g)
- 8 felii bacon (kaiser)
- 4 roşii
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la 1 portocală
- piper
- 100 ml vin alb
- 200 g smântână
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingură verdeaţă tocată
Preparare:
Curăţaţi sparanghelul, tăiaţi-i capetele tari şi fierbeţi-l în apă cu sare 15-18 minute împreună cu zahăr, 1 linguriţă de unt şi suc de lămâie. Bateţi carnea, tăiaţi bucăţile în jumătate şi înfăşuraţi-o pe fiecare în câte o felie de bacon. Opăriţi roşiile, puneţi-le în apă rece, curăţaţi-le de coajă şi seminţe, apoi tăiaţi-le cuburi.
Căliţi-le într-o lingură de ulei şi adăugaţi sucul de portocale. Condimentaţi-le cu sare şi piper şi puneţi-le deoparte. Prăjiţi carnea în restul de ulei, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateţi sparanghelul din apă. Fierbeţi într-un vas puţină apă de la sparanghel cu untul rămas şi vinul.
Incorporaţi smântână, parmezanul şi verdeaţa şi condimentaţi sosul obţinut cu sare şi piper. Serviţi sparanghelul cu sos, carne şi roşii.
Pofta buna!
Foarte inspirata combinatia de snitel de curcan cu sparanghel. Sunt amandoua alimente foarte sanatoase si gustoase.