Snitel de curcan in crusta
PrinteazaO reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana, pesmet, usturoi, patrunjel si unt.
- 400 g paste late
- sare
- 4 felii piept de curcan (a 150 g)
- 1 lingură oţet
- 50 g făină
- piper
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 100 g pesmet
- 2 linguri ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Stropiţi carnea de curcan cu puţin oţet şi bateţi-o. Amestecaţi făina cu sairea şi piperul. Bateţi oul cu smântână. Mai întâi, daţi şniţelele prin făină, apoi prin oul bătut, iar la final, prin pesmet.
Prăjiţi-le în uleiul încins, într-o tigaie, circa 4 minute pe fiecare parte. La final, scurgeţi-le pe: un prosop de hârtie. 3 Curăţaţi usturoiul, apoi alegeţi pătrunjelul. Tocaţi-le pe amandouă foarte mărunt.
Scurgeţi pastele. Topiţi untul într-o tigaie şi căliţi acolo usturoiul. Adăugaţi şi pastele scurse, apoi pătrunjelul. Săraţi totul şi piperaţi. Serviţi pastele cu şniţelele şi ornaţi-le după cum doriţi, eventual cu felii de lămâie.
Poftă bună!