Snitel de legume (varianta)
PrinteazaSnitel de legume
- 750 g zarzavat (cartofi, morcov, o felioară de telină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină)
- 125 g mazăre verde
- 125 g fasole verde
- 3 ouă
- făină cît cuprinde
- 1 ceapă mică
- 200 g unt cu ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- cîteva cozi de ceapă
- sare
- piper
Pentru pane :
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- pesmet
Mod de preparare:
Putem face chifteluţele pane, întindem pe un fund o hîrtie pergament. Punem pe hîrtie o grămăjoară de făină şi altă grămăjoară de făină amestecată cu pesmet cernut.
Chifteluţele, preparate ca mai sus, le tăvălim pe amîndouă părţile prin făină simplă si apoi le muiem cu o parte în ou (sau le ungem cu o pană) şi le punem cu această parte în pesmet.
Pe urmă le ungem şi cealaltă parte, le dam cu ou şi o batem în pesmet. In sfîrşit le prăjim.
Pofta buna!