Snitel de porc in pesmet
PrinteazaSnitel de porc in pesmet din: cotlete de porc, sare, faina, pesmet, ou, lapte, ulei.
- 6 cotlete de porc
- 1/2 linguriţă sare
- 40 g făină
- 65 g pesmet
- 1 ou
- 4 linguri lapte
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se taie grăsimea de pe cotlete, iar feliile de carne se aşază între două foi de hârtie cerată. Se bat bine si se sărează pe ambele părţi.
Făina şi pesmetul se toarnă în două boluri separate. Oul se bate cu laptele într-un alt bol, Fiecare cotlet se dă prin făină, scuturând surplusul; se înmoaie apoi în ou şi în pesmet, presând uşor pentru a se lipi de carne.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, la temperatură medie. Cotletele se prăjesc pe rând în tigaie, întorcându-le o singură dată, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare maro aurie.
După prăjire se aşază pe un platou cald.
Pofta buna!