Snitel de soia cu legume
PrinteazaSnitel de soia cu legume din: snitel de soia, fasole pastai, morovi, ceapa, usturoi, piper, foi de dafin, mustar, sare, ulei, marar, sfecla rosie, hrean.
- 8 şniţele de soia
- 500 g fasole albă păstăi
- 400 g morcovi baby
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 4 boabe de piper
- două foi de dafin
- 8 boabe de muştar
- sare
- piper măcinat
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- sfeclă roşie
- hrean
Mod de preparare:
Şniţelele de soia se pun la înmuiat în apă rece pentru 20 de minute. Intr-o oală se pun cepele curăţate de foi, spălate şi tăiate peştişori, usturoiul curăţat de foi şi lăsat întreg. Se adaugă boabele de piper şi cele de muştar, foile de dafin şi se fierb.
După zece minute de clocotit se adaugă şniţelele şi se fierb până când se pot pătrunde cu dinţii unei furculiţe. Se scot şniţelele din apă, se pun într-o strecurătoare şi se presară ca să iasă apa, apoi se acoperă cu un capac.
Fasolea şi morcovii se spală, se taie în bucăţi mai mici sau se lasă întregi şi se fierb în apă fierbinte în care am adăugat o linguriţă de sare. Când s-au fiert se scot din apă şi se călesc în ulei încins timp de zece minute, la foc mediu. Se servesc alături de şniţelele de soia, presărate cu piper şi mărar tocat.
Poftă bună!