Snitel din legume

Printeaza

Snitel din legume din: cartofi, morcovi, mazare, telina, spanac, ulei, faina, oua, pesmet, unt, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 300 g morcovi
  • 150 g mazare din conserva
  • 1 telina mica
  • 300 g spanac
  • 200 ml ulei
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 150 g pesmet
  • 60 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă şi se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.

Când legumele sunt aproape gata, se adaugă şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bucăţi mari şi se lasă să fiarbă încă 30 de minute.

După ce au fiert, legumele se scurg de apă şi se lasă să se răcească.

Spanacul se curăţă, se spală şi se opăreşte cu apă clocotită cu sare.

Rece, se taie fin şi se amestecă cu cartofii, zarzavatul fiert, mazăfea şi fasolea, scurse de apă.

Fasolea se taie mărunt. în această compoziţie se pun făina, 2 ouă şi sarea, amestecând totul bine.

Se iau cu lingura cantităţi mici din această compoziţie, şi se modelează şniţele care se tăvălesc apoi prin făină, 2 ouă bătute şi prin pesmet.

Sniţelele din legume se prăjesc în ulei până ce se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc cu unt topit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum un astfel de snitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.