Snitel din porc

Printeaza

Snitel din porc din: carne de porc, oua, faina, pesmet, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (muşchi, pulpă sau cotlet)
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri pesmet
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Snitel din porc: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie perpendicular pe fibra musculară, în felii groase de circa 1 /2-1 deget.

Bucăţile de carne se bat cu ciocanul de şniţele sau cu gura unei sticle, până ce se subţiază (cam la jumătate). Se sărează, se presară piperul şi se lasă 1 -3 ore la rece (în frigider).

După aceea, fiecare felie se trece prin făină, ou bătut, pesmet şi este pusă la fript într-o tigaie (cratita) cu ulei încins. Fiecare bucată de şniţel se rumeneşte pe ambele părţi.

Ca variantă de preparare, menţionăm că după ce se bat feliile de carne, se ung cu puţin muştar, după care se dau cu sare şi piper. Muştarul, după părerea multora, frăgezeşte carnea.

Varianta este folosită în general atunci când carnea este mai tare (porcul a fost mai bătrân).

Şniţelul de porc (porcul pane) poartă diferite denumiri, în funcţie de carnea din care a fost pregătit.

Astfel, de exemplu, cel mai frecvent preparate sunt: cotlet de porc pane; pulpă de porc pane; muşchi de porc pane.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.