O reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din: vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr vinete 200 gr dovlecei 100 gr caşcaval 2 ouă 50 gr faină 50 gr pesmet 4 căţei de usturoi 100 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper […]
Snitel cu dovlecei
PrinteazaSnitel cu dovlecei din: carne, ulei, dovlecei, rosie, marar, iaurt.
- 150 g carne
- 15 g ulei
- 250 g dovlecei
- 1 roşie
- mârar verde
- 2 linguri iaurt
Mod de preparare:
Se taie carnea felii, se bate pe ambele părţi şi se fierbe cu morcovul şi foaia de dafin, acoperită cu apă clocotită.
După ce carnea s-a frăgezit, se scurge şi se pune la cuptor cu uleiul, să scadă.
Se curăţă dovleceii, se dau pe răzătoarea mare, se lasă să stea să se scurgă.
Se storc şi se pun într-o cratiţă, împreună cu roşia tăiată felii şi mărarul.
Se lasă pe marginea maşinii să fiarbă înăbuşit, avînd grijă să nu scadă apa complet.
Se serveşte cu iaurt şi cu şniţele.
Pofta buna!
poate iti place si:
Şniţel de peşte cu dovlecei
Şniţel de peşte cu dovlecei Ingrediente: 600 g file de merluciu 30 g pesmet 100 g făină 100 g unt 100 ml ulei de floarea-soarelui două ouă 4 dovlecei pătrunjel o lămîie 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline oregano uscat sare, piper roşii ardei copţi Preparare: Pătrunjelul se spală, se toacă […]
Pofta buna!