Snitel milanez
PrinteazaSnitel milanez din: carne, faina, oua, pesmet, usturoi, cascaval, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500 g carne de vită, viţel, mânzat, porc sau pui
- 100 g făină
- 2 ouă
- 100 g pesmet
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g caşcaval ras
- 1 legătură de pătrunjel verde
- ulei pentru prăjit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea în felii mari şi subţiri şi bate-le cu ciocanul de frăgezit pe ambele părţi, apoi sărează-le şi piperează-le.
Pune într-o farfurie făina, în alta ouăle bătute şi într-una pesmetul amestecat cu usturoiul pisat, caşcavalul ras şi pătrunjelul tăiat mărunt. Pune uleiul la încins.
Dă fiecare bucată de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou şi la urmă prin amestecul de pesmet şi caşcaval (presându-l bine pe ambele părţi, pentru a se lipi cât mai mult de şniţel).
Pune repede şniţelul în uleiul încins. Prăjeşte-l 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mic, pentru a se frige înăbuşit.
Pofta buna!