Snitel natur
PrinteazaSnitel natur
- 1 kg carne vitel
- grăsime pentru prăjit
- putin unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, presărăm cu puţin piper şi cu făină pe amandouă părţile.
Şniţelul se prăjeşte repede în grăsime multă, la foc viu, pînă devine auriu. Intoarcem o singură dată.
Cand este gata, dăm sare. Servim imediat. Punem la mijlocul şniţelului o bucăţică de unt şi presărăm puţin pătrunjel tocat.
Servim cu garnitură de mazăre, fasole, piure de cartofi, piure de spanac, cartofi prăjiţi şi cu salată verde.
Şniţelul natur se pregăteşte şi fără făină.
Pofta buna!