Şniţel cu ouă ochiuri
PrinteazaO reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen, snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt.
- 800 g cartofi
- sare
- 4 linguri ulei
- piper
- eventual chimen măcinat
- 4 şniţele de porc (a 160 g)
- 2 linguri făină
- 6 ouă
- 75 g pesmet
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în jumătate pe lung. Fier- beţi-i cca. 25 de minute în apă cu sare, lăsaţi-i să se răcească şi prăjiţi-i în 2 linguri de ulei. Condimentaţi-i cu sare, piper şi chimen.
Spălaţi şniţelele, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, bateţi-le şi condimentaţi-le. Daţi-le prin făină, prin cele 2 ouă bătute şi prin pesmet. Prăjiţi-le 4 min.pe fiecare parte în uleiul rămas. Prăjiţi ouăle ochi si serviti-le alături de şniţele si de cartofi.
Şniţel cu ouă ochiuri
Poftă bună!