Şniţel de peşte cu dovlecei

Printeaza

Şniţel de peşte cu dovlecei

Ingrediente:

  • 600 g file de merluciu
  • 30 g pesmet
  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • două ouă
  • 4 dovlecei
  • pătrunjel
  • o lămîie
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • oregano uscat
  • sare, piper
  • roşii
  • ardei copţi

Preparare:

Şniţel de peşte cu dovlecei: Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu uleiul de măsline, cu sucul de lămîie, usturoiul pisat, sarea, piperul şi se introduce la rece.

Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet de hîrtie şi se condimentează. face un amestec din ouăle bătute, făina, pesmetul, sarea şi piperul.

trec fileurile prin această compoziţie, se prăjesc într-o tigaie unde s-au pus untul şi uleiul de floarea-soarelui, apoi se scot. aşază pe un şervet absorbant ca să se elimine uleiul în exces, se pun pe un platou şi se ţin la cald.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează. Se amestecă bine cu o linguriţă de oregano, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră.

Se servesc alături de fileurile de peşte, stropite cu suc de lămîie şi presărate cu verdeaţă tocată.

 

 

Pofta buna!

 

 

Chipsuri de Banană cu Scorțișoară la Air Fryer

Chipsuri de Banană cu Scorțișoară la Air Fryer din: banane, scortisoara, ulei. Descoperă o metodă simplă și rapidă de a transforma bananele obișnuite într-un snack delicios și sănătos folosind air fryer-ul. Chipsurile de banană cu scorțișoară sunt nu doar ușor de preparat, dar oferă și o alternativă sănătoasă la chipsurile comerciale pline de aditivi. Cu […]

Salată de Secară cu Legume și Brânză Feta

Salată de Secară cu Legume și Brânză Feta din: secara, dovleac, morcovi, sfecla, feta, nuci, ulei, suc de lamaie, sare, piper, rucola. Salata este o rețetă perfectă pentru această perioadă a anului, combinând texturi crocante și arome bogate într-un fel de mâncare sățios și nutritiv. Această salată colorată nu doar că îți va încânta papilele […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place snitelul de peste. Eu de obicei fac snitel de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.